Over SybrenIk ben schrijver. Of liever: denker. Schrijverschap begint ermee dat je anderen wat te zeggen hebt. Een meeslepend verhaal, een inzicht, een idee. Dat je ergens in je hoofd iets min of meer oorspronkelijks hebt bedacht waarover je anderen wilt vertellen. Vervolgens ga je dat uitwerken en onderbouwen met onderzoek. Al doende probeer je woorden te vinden en opeens is het echte schrijven op gang. Ik ben nieuwsgierig naar wat er in de wereld gebeurt, naar hoe andere mensen denken en leven. En soms ook naar hoe dat vroeger was. Voor een schrijver, en voor mij dus ook, zijn drie dingen belangrijk: willen, kunnen en succes. Je moet het willen: er de passie voor hebben om te vertellen. Je moet het kunnen: er het talent voor hebben en flink oefenen en investeren in een leerschool. En anderen moeten wat je schrijft willen lezen en liefst bereid zijn daarvoor te betalen. Een boek is pas af als het wordt gelezen.


Daarnaast heb ik de zorg voor een ernstig zieke vrouw. Dat is zwaar en intensief. Ik publiceer daar zo nu en dan over. We hebben twee prachtige kinderen, drie schatten van kleinkinderen, een lieve familie en veel vrienden. Van huis uit ben ik accountant. 43 jaar in dat beroep is natuurlijk niet mis. Ik vond en vind het een heel mooi vak. Graag hield ik mijn klanten een spiegel voor. Dat doe ik nu mijn lezers en toehoorders. Ik adviseer, geef presentaties en publiceer naast mijn boeken artikelen die te maken hebben met gezondheidszorg, pensioenen, literatuur, economie en …. Venetië. Vaak met een visie op de toekomst: hoe het verder moet.

Een druk leven dus. Maar dat past bij mijn lijfspreuk: ‘Als je iets kunt, moet je het ook doen.’ Op mijn lauweren rusten is er voor mij niet bij.
Ga direct naar
Boeken
Overige publicaties
Nieuws
Contact
Neem Contact op!
Ik sta altijd open voor reacties
Het is mijn bedoeling je aan het denken te zetten, dus als dat gelukt is hoor ik dat graag van je!
Copyright © 2024 • Made by MA Webdesign