Waar ben ik nu mee bezig

Waar ben ik nu mee bezig?
Momenteel werk ik aan een aantal nieuwe boeken. Hieronder licht ik alvast een tipje van de sluier op:

Een bundel verhalen.
Ik heb er intussen een aantal geschreven. Ze zijn persoonlijk en me daardoor dierbaar. Maar het niveau wisselt sterk. Herschrijven of een kortere bundel uitgeven? De voorlopige titel: ‘Verhalen ter gelegenheid van…’

Een nieuw pensioenboek
‘Willen we wel met pensioen?’ is aan een update toe. Er is veel gebeurd, maar de wezenlijke boodschap van het boek is nog steeds actueel. Ik wil het liefst een nieuwe versie voor gewone mensen schrijven.

Een bundel verhalen van een aantal schrijvers over Kennemerland
In de hoop dat de bewoners van Kennemerland dichter bij hun streek komen en minder bekende (amateur)schrijvers een lokaal podium krijgen.

Een historische thriller
Ik ben bezig met een verhaal over Martin Waldseemüller, die in 1507 een geweldige wereldkaart heeft gemaakt die ons voor raadsels stelt: niet alleen dat op deze kaart voor het eerst de naam Amerika voorkomt, maar ook omdat de Stille Oceaan erop staat getekend terwijl geen Europeaan zo ver was geweest. Waldseemüller gaf als toelichting dat hij een geheime bron had: ‘Geloof me nou maar: toekomstige reizigers zullen bevestigen dat het is zoals ik het heb getekend.’ Hoe kwam hij aan zijn gegevens? Waarom heeft hij later een andere kaart getekend zonder Grote Oceaan, en Amerika en Azië aan elkaar? Waarom publiceerde hij zijn kaart in Saint-Dié, een betrekkelijk kleine plaats in de Elzas? Waldseemüller heeft ook een kaart gemaakt die bij de polen uitliep in punten: je zou hem kunnen uitknippen en als een globe in elkaar kunnen plakken. Ik kan uren naar zo ’n kaart kijken, en hem vergelijken met moderne kaarten.

Dementie
Ik hoop dat ik mijn ervaringen als mantelzorger ooit kan verwerken in een boek. Voor mij is wat me thuis is overkomen spannender dan wat ook, maar hoe breng ik dat over bij de lezer? Het materiaal heb ik in de vorm van uitgebreide dagboeken, maar de vorm ontglipt me. En misschien is het veel te dichtbij.
Ga direct naar
Boeken
Overige publicaties
Nieuws
Contact
Neem Contact op!
Ik sta altijd open voor reacties
Het is mijn bedoeling je aan het denken te zetten, dus als dat gelukt is hoor ik dat graag van je!
Copyright © 2024 • Made by MA Webdesign