Uitgangspunten

Uitgangspunten van de schrijver
     -Het verhaal staat voorop, wat er gebeurt, moet spannend en interessant zijn. Een duidelijk conflict met tegenstellingen tussen de             hoofdpersonen.
     -Ik probeer op grond van research een eigen, liefst verrassende visie op het gebeuren te hebben.
     -Er moet iets van ontwikkeling in het verhaal zitten: de hoofdpersonen komen er anders uit dan ze er in gaan.
     -Veel aandacht voor de maatschappelijke achtergrond en de ontwikkelingen daarin. Die spelen een grote rol in het plot en hebben           grote invloed op de keuzes die de hoofdpersonen maken.


In een goed verhaal zitten lagen: wat de lezer ondergaat is niet alleen wat er gebeurt, maar ook wat hij verwacht, hoe hij wordt verrast, hoe hij van de ene naar de andere emotie wordt gebracht, hoe die emoties elkaar afwisselen, hoe het boek de lezer raakt. De wijze waarop de taal wordt gebruikt is daarbij belangrijk. Vraag me niet of mijn boeken ‘literair’ zijn: etiketten moeten anderen maar plakken.

Een mooie uitspraak van Samuel Johnson: ‘Meneer, alleen een oen schrijft ooit voor iets anders dan geld.’ Zo’n oen ben ik. Waarbij ik wel zeg dat het schrijfproces pas af is als je boek met zo veel plezier door anderen wordt gelezen dat ze bereid zijn daarvoor te betalen.
Ga direct naar
Boeken
Overige publicaties
Nieuws
Contact
Neem Contact op!
Ik sta altijd open voor reacties
Het is mijn bedoeling je aan het denken te zetten, dus als dat gelukt is hoor ik dat graag van je!
Copyright © 2024 • Made by MA Webdesign