STRUIKELBANK

Struikelbank Sybren

Waar gaat het boek over?

Accountant Rob van Dam gaat op zoek naar een fout beleggingsproduct, de superwinst van een bank en een fraude in het verre Rusland. Het draait allemaal om een denkbeeldige grote Nederlandse bank. Zal die de kredietcrisis overleven? De topbestuurders van de bank hebben een eigen plan dat ze super rijk kan maken. Zijn ze bereid te moorden om hun zin te krijgen?

Waarom heb ik het boek gescheven?

Accountant was mijn vak en ik heb veel in het financiële wereldje rondgelopen. Toen de kredietcrisis uitbrak, bleek dat de banken alleen met de hulp van de overheid overeind konden blijven. Daarmee zijn natuurlijk niet alleen die banken gered, maar vooral ook hun klanten: u en ik. Ik was heel verbaasd dat veel mensen de crisis zo gelaten over zich heen lieten komen. In mijn boek doen ze dat niet. Er komt actie, ze gebruiken geweld, de bank raakt in het nauw.

Waarom heb ik het boek gescheven?

Waarom je het boek moet lezen?

Om te weten hoe het afloopt, natuurlijk. Nou ja, niets moet. Wat de hoofdpersonen overkomt is gebaseerd op gevallen die zich in werkelijkheid hebben voorgedaan. Voor de goede orde: niet in mijn eigen accountantspraktijk, accountants hebben een geheimhoudingsplicht. Ik heb het allemaal wel een beetje veranderd en ernstiger gemaakt. Het biedt je inzicht in de wijze hoe er bij banken wordt gedacht. Als je dit boek hebt gelezen, ben je beter voorbereid op de gesprekken met de bank en begrijp je beter wat een bank kwetsbaar maakt. Het belangrijkste: het is en blijft een spannend boek dat leuk is om te lezen. Ik hoop dat je het zal lezen met hetzelfde plezier als ik het heb geschreven.

Reacties van lezers

 • 'Sybren Kalkman doet wat hij kan: goed schrijven, een spannend verhaal opbouwen en veel feitelijke informatie geven. Gezien de financiële crisis is zijn verhaal er een dat ertoe doet. De jury heeft zijn roman met plezier gelezen.’
  Het juryrapport van de Haarlemse Debuutprijs 2011
  ‘Sybren is een zachtaardig mens, maar observeert vlijmscherp.’
  Felix Rottenberg
  'Wat een fantasierijk boek! Financieel-economische zaken legt u helder uit. Qua accounting is een en ander zelfs controleerbaar en juist. Kortom, uw boek Struikelbank heb ik met veel plezier gelezen.’
  F.W. Vlotman, emeritus hoogleraar Management Accounting

Lees verder of bestel het boek

De royalty’s van dit boek gaan geheel naar zorgprojecten voor mensen met dementie
Ga direct naar
Boeken
Overige publicaties
Nieuws
Contact
Neem Contact op!
Ik sta altijd open voor reacties
Het is mijn bedoeling je aan het denken te zetten, dus als dat gelukt is hoor ik dat graag van je!
Copyright © 2024 • Made by MA Webdesign